ଭଦ୍ରକ ଜିଲ୍ଲା ପାଳୁଆ ଲଡୁକୁ ଜିଆଇ (Geographical Indication) ଟ୍ୟାଗ ପାଇଁ ଆବେଦନ କରିଛି। ଏହି ପ୍ରାଚୀନ ସ୍ୱୀଟ୍ ଭଦ୍ରକ ଜିଲ୍ଲାର ଏକ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ସଂସ୍କୃତିକ ଉତ୍ପାଦ ଭାବରେ ପରିଚିତ। ଏହି ସ୍ୱୀଟ୍ ପାଳୁଆ (ଆରୋଟରୁଟ୍ ପାଉଡର), ଗୀ, ଗୁଡ଼, ଖୋୟା, ଗୋଲା ଆଟା ଓ ଶୁଖା ଫଳ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ। ଭଦ୍ରକ ଜିଲ୍ଲା କଲେକ୍ଟର ଦିଲୀପ ରାଉତ୍ରାଇ ଜିଆଇ ଟ୍ୟାଗ ପାଇଁ ପ୍ରୟାସକୁ ସମର୍ଥନ କରିଛନ୍ତି ଓ ସ୍ଥାନୀୟ କଳାକାରମାନେ ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ସାମିଲ ହେଉଛନ୍ତି। ଏହି ପ୍ରୟାସ ଓଡ଼ିଶାର ସଂସ୍କୃତିକ ଓ ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦନକୁ ସମର୍ଥନ କରିବାରେ ଏକ ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ।